Allmänna villkor

Allmänt

Dessa användarvillkor (nedan "Villkor") är tillämpliga på de beställningar och de köp som du genomför via GANT.se:s webbshop, som finns tillgänglig på www.gant.se och samtliga undersidor till denna webbplats (nedan "Webbplatsen"). Genom att beställa från Webbplatsen accepterar du att Villkoren gäller mellan dig och GANT SWEDEN AB. Webbplatsen drivs av GANT SWEDEN AB, STOCKHOLM 102 51, med registrerat säte i STOCKHOLM (organisationsnummer 556297-7735) (momsregistreringsnummer SE556297773501), (nedan "GANT SWEDEN").

Din beställning utgör en begäran om att köpa viss(a) produkt(er) från GANT SWEDEN. När du lagt din beställning får du ett e-postmeddelande i vilken GANT SWEDEN bekräftar mottagandet av din beställning. Denna bekräftelse innebär inte att din beställning har accepterats. Samtliga beställningar är föremål för GANT SWEDEN:s godkännande och i mån av tillgång. GANT SWEDEN kommer att skicka ett e-postmeddelande som bekräftar att produkten har skickats till dig (Leveransinformation). Avtalet mellan dig och GANT SWEDEN sluts när GANT SWEDEN skickar Leveransinformationen.

Notera att det inte är möjligt att avbeställa eller makulera en lagd order. Vänligen gör en retur om du ångrar ditt köp. Du är välkommen att kontakta kundservice om du har några frågor.

Du måste vara minst 18 år gammal för att göra beställningar och handla på Webbplatsen.

GANT SWEDEN reserverar sig för slutförsäljning av produkter, eventuella prisfel, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida. GANT SWEDEN reserverar sig även för att viss produktinformation inte är komplett.

För det fall GANT SWEDEN inte kan fastställa din bostadsadress blir inte din beställning giltig. GANT SWEDEN förbehåller sig även rätten att i enskilda fall neka beställning.

GANT SWEDEN strävar efter att återgivningen av produkterna på Webbplatsen ska vara så nära verkligheten som möjligt. GANT SWEDEN kan dock inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende, t.ex. kan GANT SWEDEN inte garantera att de proportioner och färger som visas på Webbplatsen exakt återger de proportioner och färger som plaggen har i verkligheten. Hur färgerna återges beror t.ex. på din skärm, ditt grafikkort och inställningar i din dator.

Vänligen notera att eventuella erbjudanden och rabatter endast gäller på produkter till ordinarie pris.

Priser

Priserna på Webbplatsen är angivna i svenska kronor inklusive moms. Priserna anges exklusive frakt- och betalningsavgifter.

Webbplatsen innehåller ett stort antal produkter och det är alltid möjligt att vissa produkter, trots GANT SWEDEN:s ansträngningar, kan vara felaktigt prissatta. GANT SWEDEN kontrollerar priserna som en del av sändningsrutinen till dig. Om en vara skulle visa sig ha ett lägre pris än det som angetts på Webbplatsen får du naturligtvis köpa produkten till det korrekta priset. För det fall en produkt skulle visa sig ha ett högre pris än det pris som angetts på Webbplatsen kommer GANT SWEDEN antingen att kontakta dig eller neka din beställning och meddela dig om detta. Rabatterade varor finns tillgängliga så länge lagret räcker.

Vänligen notera att eventuella erbjudanden och rabatter endast gäller på produkter till ordinarie pris.

Leverans och fraktkostnad

GANT SWEDEN tar emot och behandlar alla beställningar i den ordning de kommer in. Din order levereras med Posten till det utlämningsställe du anger när du gör din beställning. I nuläget levererar vi tyvärr bara beställningar till adresser inom Sverige.

Normalt får du dina varor mellan 2-4 dagar efter att vi har fått din beställning. Under högsäsong samt under vår reaperiod kan det dröja något längre. Du får ett e-mail när vi har skickat din order.

Om en vara är slutsåld, inte finns i lager eller levereras senare meddelas du om detta via e-post.

Har du valt att hämta ditt paket i en av våra butiker levereras det inom 3-4 arbetsdagar. Du meddelas via e-post när paketet finns att hämta i butik. Medtag giltig legitimation och kvitto på din beställning.

Din paket ligger kvar i butik för upphämtning i 14 dagar. Efter 14 dagar skickas ordern tillbaka till vårt lager och din beställning återbetalas.

Transportskador

Alla försändelser som skickas från GANT SWEDEN till dig är försäkrade av GANT SWEDEN. Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det - kontakta kundservice omgående.

Transportskadade varor ersätts kostnadsfritt av GANT SWEDEN.

Betalning

Du betalar de varor du beställt från Webbplatsen genom kortbetalning, faktura eller presentkort. Skicka inga värdehandlingar eller pengar via brev. GANT SWEDEN ansvarar inte för pengar, checkar och frimärken som skickas till oss via brev

Kortbetalning

GANT SWEDEN accepterar betalning med svenskt utfört MasterCard, Visa samt Amex. Vid betalning med kort förbehåller sig GANT SWEDEN rätten göra en personkontroll, kontrollera kortets giltighet, att utrymme för debitering av köpesumman finns och adressuppgifter på köparen. GANT SWEDEN förbehåller sig rätten att neka köp. Vid eventuell retur går pengarna tillbaka till ditt kort.

För att göra kortköp på Webbplatsen så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

Vid kortköp samarbetar vi med en auktoriserad betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. Vår betalningsförmedlare Adyen behandlar din betalkortsinformation enligt branchstandard PCI DSS. Detta innebär att dina betalkortsuppgifter hanteras på ett mycket säkert sätt.

Fakturabetalning

Klarna Julkampanj - Julhandla nu, betala i januari.

Nu kan du göra julens inköp i lugn och ro och betala först i slutet av januari! Med Klarna julkampanj handlar du under november och december och betala först den 30/1-2018 till 0 % ränta. En uppläggningsavgift på 29 kr/köptillfälle tillkommer. En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Läs fullständiga villkor här

Fakturabetalning

GANT SWEDEN erbjuder fakturabetalning genom Klarna. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas till dig per email när din beställning skickats från vårt lager. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att skickas till dig till den e-postadress du anger vid din beställning. Du kan kostnadsfritt förlänga förfallodatumet med 10 dagar genom att logga in på 'Mitt Klarna'. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

GANT SWEDEN förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Med Klarna finns möjligheten att dela upp betalningen. När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt ansöka om att göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

Läs mer om fakturabetalning och Klarnas fullständiga villkor här

Presentkort

Presentkort inhandlade i butik före 1:a juni 2016 kan endast användas i fysisk GANT-butik.

GANT-presentkort gäller ej på Åhléns.

Eventuella rabatter och erbjudanden gäller ej vid köp av presentkort.

Ångerrätt

Från det att du mottagit det du beställt från Webbplatsen följer en ångerrättsperiod på 30 dagar. Under denna period har du möjlighet att skicka tillbaka de artiklar du mottagit och få tillbaka de pengar du betalat för varorna. På reavaror gäller också en ångerrättsperiod på 30 dagar. Distansavtalet upphör automatiskt i samband med att ångerrätten utnyttjas för den beställning ärendet gäller.

För att kunna utnyttja din ångerrätt måste varorna vara i väsentligen samma skick som du fick dem, dvs. oskadade och oanvända, men självklart får du prova varorna. Underkläder och badkläder undantas ej av ångerrätten dock ber vi dig som kund att ej prova dessa plagg om du vill ångra ditt köp. Om du vill utöva din ångerrätt skall du följa instruktionerna som medföljer din beställning. Vid frågor, kontakta kundservice.

Väljer du att utnyttja ångerrätten kommer GANT SWEDEN, så snart din retur godkänts, att betala tillbaka det du erlagt för de aktuella varorna. Oftast tar det ca. 3-5 bankdagar från att vi mottagit din retur.

Reklamation

Eventuella skador på beställda varor ska anmälas snarast till kundservice. När GANT SWEDEN fått varan och reklamationen blivit godkänd, skickar GANT SWEDEN dig en ny vara plus ersättning för frakten eller så återbetalar GANT SWEDEN dig vad du lagt ut för varan plus ersättning för frakten.

Om du fått en felaktig eller felexpedierad leverans kommer GANT SWEDEN, förutsatt att du följer de returinstruktioner som följer med i din beställning och informerar GANT SWEDEN:s kundtjänst på kundservice@gant.com, att stå för sedvanliga returkostnader.

Om du fått en felaktig eller felexpedierad leverans kommer GANT SWEDEN, förutsatt att du följer de returinstruktioner som följer med i din beställning och informerar GANT SWEDEN:s kundtjänst på kundservice@gant.com.

Vid eventuell tvist hänvisar GANT SWEDEN till ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) och GANT SWEDEN följer alltid deras rekommendationer.

Personuppgifter

Alla uppgifter och all information som du lämnar till GANT SWEDEN när du genomför en beställning är till för kundrelationen mellan dig och GANT SWEDEN. GANT SWEDEN arbetar för att din integritet skall vara bibehållen på Internet. Vi har därför tagit fram en policy för hur GANT SWEDEN behandlar och sparar din personliga information. Innehållet i Personuppgiftspolicyn kan löpande förändras och därför bör du läsa igenom den igen när du besöker Webbplatsen nästa gång.

Vid fakturabetalning sparas personnummer för fakturahantering av Klarna.

Om du vill få ytterligare information om hur GANT SWEDEN behandlar dina uppgifter eller om du önskar rättelse eller ändring av dina uppgifter är du välkommen att kontakta GANT SWEDEN på adressen kundservice@gant.com. Till denna adress kan du även vända dig om du vill avregistrera dig som medlem eller om du vill motsätta dig att GANT SWEDEN använder dina uppgifter för direktmarknadsföring.

Länkar

Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under GANT SWEDEN:s kontroll. GANT SWEDEN ansvarar inte för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

Immateriella rättigheter

Innehållet på Webbplatsen är skyddat av upphovsrätt som tillhör GANT SWEDEN. Samtliga varumärken är registrerade varumärken. Fotografier på Webbplatsen får inte kopieras.

Kontakta oss

Dina åsikter är mycket värdefulla för oss på GANT SWEDEN. Därför vill vi att du kontaktar oss om du har synpunkter eller ytterligare frågor kring beställningar, leveranser, produkter eller om något problem uppstår.

Personlig service får du vardagar från 09.00 till 17.00

Telefon: 08-50676060

Du kan också kontakta oss på kundservice@gant.com