HOW TO

Sköt om dina jeans


Många par perfekta denimjeans har förstörts av dålig skötsel, både genom veckor eller månader av felaktig behandling eller en enda, ödesdiger tvättning och torkning. Undvik ett hjärtslitande farväl genom att följa några enkla steg.

Rengör enskilda fläckar

Den absolut viktigaste regeln när det gäller att hålla jeanstyg i gott skick är denna: ju mer du kan hålla dina jeans borta från maskiner, desto bättre. Kan du bespara ditt favoritpar en tur i tvättmaskinen genom att handtvätta ett smutsigt eller illaluktande parti? I så fall bör du göra det.

Vänd ut och in på plagget

Efter ett par månader, när maskintvätt är det enda alternativet, bör du se till att vända ut och in på jeansen innan du lägger dem i maskinen och tvätta dem i kallt vatten. Det motverkar blekning och gör att jeansen mister sin färg gradvis till följd av alla äventyr du tar dem med på, i stället för som ett resultat av ett par maskintvättar.

Ett andetag av frisk luft

Låt dina jeans torka så naturligt som möjligt. Häng dem på en tvättlina eller på ett hopfällbart tvättställ hemma, eller be tvätteriet att hängtorka dem. Värmen i torktumlaren går hårt åt tyget, och kan i värsta fall krympa ett välsittande par.