Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Member exclusive – registrera dig och få utvalda erbjudanden
null

produkt

GANT x Better Cotton Initiative

Bomull har ända från början varit ett av GANTs viktigaste material. Eftersom vår ambition är att producera kläder som håller en livstid, är denna naturfiber grundläggande för vår verksamhet.

Som ett sätt att bidra till en nödvändig förändring inom bomullsindustrin, är GANT en stolt och aktiv medlem i Better Cotton Initiative (BCI). BCI är världens största ideella organisation som arbetar för att säkra en mer hållbar framtid för bomullssektorn. För att uppnå målet, utbildas BCI-licensierade jordbrukare i mer miljömässiga, sociala och ekonomiskt hållbara produktionsmetoder. Det innebär att effektivisera användningen av vatten, att minimera användningen av kemikalier och de negativa effekterna av bekämpningsmedel samt att förbättra bomullsodlarnas försörjning och ekonomiska utveckling. 

3

Better Cotton-bomull kommer från ett system med massbalans och är inte fysiskt spårbart till slutprodukten. Massbalansen innebär att Better Cotton-bomull är inköpt från BCI-licensierade jordbrukare och sedan blandat med konventionell bomull i en komplex leverantörskedja. Återförsäljarna har köpt Better Cotton-bomull och BCI-jordbrukarna har sett fördelarna, men Better Cotton-bomullen finns inte nödvändigtvis i slutprodukten. BCI gör så eftersom den processen är mindre komplicerad än fysisk spårbarhet, och kostnaderna hålls då nere för att kunna få större efterfrågan på Better Cotton-bomull. På så vis kan BCI nå ännu fler bomullsodlare. När du ser en BCI-lapp på våra produkter, vet du att du stöder mer hållbara metoder på jordbruksnivå, och att du köper bomull från en engagerad BCI-medlem som investerar i BCI. Besök bettercotton.org för mer information.

År 2019 kom nästan 30 % av vår bomull från BCI. Senast år 2022 ska 100 % av vår bomull vara mer hållbar – genom BCI, ekologisk bomull och återvunnen bomull.