Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sites-Gant-NORDIC-Site

7 Rules to make it last

Go full circle

7 RULES är ett initiativ som ska hjälpa dig att bygga en mer långvarig relation till dina kläder. Här guidar vi dig genom genom de sju stegen, våra så kallade 7 rules, för att utbilda och rikta uppmärksamheten kring hur vi alla kan få våra kläder att hålla längre och för att göra hela upplevelsen så enkel och kul som möjligt.

RULE No 1 – REFRESH
RULE No 1 – REFRESH

Med lite extra omsorg kan dina plagg hållas fräscha och samtidigt få ett längre liv. Några enkla steg kan göra stor skillnad. Därför vill vi hjälpa dig med användbara tips, verktyg och inspirerande råd för att dina nya garderobsfavoriter ska hålla så länge som möjligt.

RULE No 2 – REPAIR
RULE No 2 – REPAIR

GANT tillverkar kläder av högsta kvalitet så att du både ser och känner dig som ditt bästa jag. Vår höga standard ser till att plaggen kan användas länge. Men om någonting händer så finns vi här för att hjälpa till. Du är därför alltid välkommen till någon av våra butiker för att laga ett plagg inom två år från inköpsdatum. Från och med 2020 och framåt så erbjuder vi även livslånga reparationer på alla våra jeans.

RULE No 3 – REUSE
RULE No 3 – REUSE

För att kunna minska varje plaggs miljöpåverkan är det viktigt att vi återanvänder våra kläder. Om du ger kläderna ett längre – eller till och med ett nytt – liv kan du både boosta garderoben och samtidigt hjälpa planeten. Under en begränsad tid i februari kommer vi att auktionera ut plagg från GANTs arkiv och donera intäkterna till WaterAid.

RULE No 4 – RENT
RULE No 4 – RENT

Det finns många bra anledningar till varför det ibland passar bättre att hyra ett klädesplagg. Dels kan det vara ett miljövänligt alternativ istället för att köpa, men även ett enkelt sätt att utforska GANT-världen.

RULE No 5 – REGIVE
RULE No 5 – REGIVE

Modebranschen förbrukar årligen en betydande mängd vatten. Vi vidtar åtgärder för att spara så mycket vatten som möjligt och skydda denna viktiga och dyrbara resurs. Som en del av vårt engagemang donerar vi pengar till WaterAid, en välgörenhetsorganisation som fokuserar på vatten, renhållning och hygien.

RULE No 6 – REMAKE
RULE No 6 – REMAKE

Ibland är det nödvändigt med en makeover. Med REMAKE vill vi uppmuntra dig att tänka om och hylla förändringens kraft. Det är både bra för planeten att återupptäcka bortglömda favoriter och för att ge nytt liv åt din garderob.

RULE No 7 – RECYCLE
RULE No 7 – RECYCLE

Återvinning är en del av det cirkulära modet och borde vara naturligt i livscykeln för alla plagg. Därför uppmuntrar vi dig att ta med dina GANT-plagg till våra butiker så att de kan tas omhand på ett ansvarsfullt sätt.