Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Summer Sale – Upp till 50% rabatt – Köp nu
null

I SAMARBETE MED WATERAID

Conserve Every Drop Project

Vatten är en värdefull resurs och vi vill hjälpa med att skydda den. I linje med våra hållbarhetsåtaganden och initiativet 7 Rules samarbetar vi med WaterAid i The Conserve Every Drop Project. Helt finansierat av GANT, kommer detta tvååriga projekt syfta till att förbättra vattenbesparingen i Bangalore-regionen i Indien, med ambitionen att hjälpa människor att få tillgång till rent vatten och bättre sanitet.

Milstolpe: Återställandet av bydammen har påbörjats för att hämta vatten och förbättra markförhållandena för de lokala bönderna.

null

STRATEGIN

Vårt mål är att skapa tio system för uppsamling av regnvatten för att förse tio samhällen i Bangalore-regionen i Indien med färskvatten. Vi kommer också att utveckla påfyllningsstrukturer för att skydda och fylla på grundvattnet samt säkerställa en sund vattenförsörjning för framtida generationer.

null

SAMARBETET

“Genom att samarbeta med WaterAid i The Conserve Every Drop Project, kan vi återinvestera våra resurser och direkt hjälpa samhällen som vi har långsiktiga partnerskap med, samt ge tillgång till rent vatten och sanitet för tusentals människor", säger GANT:s Hållbarhets- och innovationsdirektör, Jessica Cederberg Wodmar.

null

INVERKAN

På grund av återkommande torka och otillräcklig vattenbesparing står Bangalore-distriktet inför en hög sårbarhet för vatten och en allvarlig brist på dricksvatten under cirka fyra månader om året. Genom att återuppliva länge försummade, traditionella vattenkällor och förbättra deras kapacitet och sanitet, förutspås The Conserve Every Drop Project att direkt och indirekt påverka 15 000 människor som genom projektet skulle kunna få hållbar tillgång till rent vatten.

null

RESULTAT

"Tidigare hade skolan oregelbunden vattenförsörjning, särskilt under sommaren. Med den nya uppsamlingsstrukturen för regnvatten är lagringstanken alltid full och det finns kontinuerlig vattentillförsel för att tvätta händerna. Toaletterna är också mycket renare eftersom det finns vatten tillgängligt. Vår grupp i skolan har också planerat att starta en köksträdgård," säger Divya, en 15-årig student på Government High School, Ummalu.