Hoppa till det huvudsakliga innehållet
null

I SAMARBETE MED WATERAID

Conserve Every Drop Project

Vatten är en värdefull resurs och vi vill hjälpa med att skydda den. I linje med våra hållbarhetsåtaganden och initiativet 7 Rules samarbetar vi med WaterAid i The Conserve Every Drop Project. Helt finansierat av GANT, kommer detta tvååriga projekt syfta till att förbättra vattenbesparingen i Bangalore-regionen i Indien, med ambitionen att hjälpa människor att få tillgång till rent vatten och bättre sanitet.

Milstolpe: Den första uppsamlingsstrukturen för regnvatten håller just nu på att byggas.

null

STRATEGIN

Vårt mål är att skapa 10 system för uppsamling av regnvatten för att förse 10 samhällen i Bangalore-regionen i Indien med färskvatten. Vi kommer också att utveckla innovativa påfyllningsstrukturer för att skydda och fylla på grundvattnet för att säkerställa en sund vattenförsörjning för framtida generationer.

null

SAMARBETET

“Genom att samarbeta med WaterAid i The Conserve Every Drop Project, kan vi återinvestera våra resurser och direkt hjälpa samhällen som vi har långsiktiga partnerskap med, samt ge tillgång till rent vatten och sanitet för tusentals människor", säger GANT:s Hållbarhets- och innovationsdirektör, Jessica Cederberg Wodmar.

null

INVERKAN

På grund av återkommande torka och otillräcklig vattenbesparing står Bangalore-distriktet inför en hög sårbarhet för vatten och en allvarlig brist på dricksvatten under cirka fyra månader om året. Genom att återuppliva länge försummade, traditionella vattenkällor och förbättra deras kapacitet och sanitet, förutspås The Conserve Every Drop Project att direkt och indirekt påverka 15 000 människor som genom projektet skulle kunna få hållbar tillgång till rent vatten.

null

FRAMTIDEN

“I linje med vår mission och vision att skapa hållbar tillgång till rent dricksvatten, kommer detta projekt att involvera kvinnor och ungdomar, i utvecklingen av vattenbesparingsåtgärder bland de utvalda samhällena. Detta kommer i sin tur att uppmuntra lokala och statliga myndigheter att skala upp dessa insatser i sina områden”, säger Vikas Kataria, direktör, Resource Mobilisation, WaterAid India.