Hoppa till det huvudsakliga innehållet
null

Leather Working Group

Läder är ett material som både håller hög kvalitet och har lång livslängd. Även om läder utgör mindre än 1 % av GANTs materialanvändning är det viktigt för oss att arbeta med leverantörer som tar ansvar för sin miljöpåverkan och upprätthåller god standard vad gäller djurhållning och sociala förhållanden. 

null

Leather Working Group

GANT stöttar hållbar läderproduktion och är medlemmar i Leather Working Group (LWG), en internationell organisation av aktörer inom produktionskedjan som arbetar för hållbara arbetssätt och rutiner inom och utanför branschen. LWG-certifierade garverier säkerställer att resurser som vatten och energi används på ett ansvarsfullt sätt, samt arbetar för att minska sin miljöpåverkan. GANT stöttar Leather Working Group för att bidra till en mer hållbar bransch. Läs mer om Leather Working Group här. 

null

Djurskydd

GANTs djurskyddspolicy säkerställer att alla våra leverantörer tar ansvar för att upprätthålla respektfulla djurförhållanden. Det innebär att uppfödare och producenter lyder under Five Freedoms, fastställda av EU Farm Animal Welfare Council och World Organization for Animal Health (OIE). GANT använder endast restprodukter från köttproduktion i vårt material som kommer från djur.