Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sale – Upp till 50% rabatt
null

Naturmaterial

Hos GANT är 89 % av materialen tillverkade av naturliga fibrer. För att säkerställa att dessa naturresurser kan användas i framtiden har vi flera strategiska program på plats för att minska problemet med knappa resurser och ta hand om de resurser som planeten redan har.

Av dessa naturliga fibrer arbetar vi främst med bomull. År 2018 var 77 % av vår kollektion gjord av bomull. På grund av det, har vi en trappa för ren bomull som sträcker sig fram till år 2030 med en trestegsplan för vår bomullsanvändning. Vårt närmaste mål är att senast år 2022 ha ersatt all konventionell bomull med bättre alternativ, såsom Better Cotton Initiative, ekologisk bomull, återvunnen bomull, regenerativ bomull och övergångsbomull. Senast år 2030 ska vi endast använda bomull som har skördats med bästa tillgängliga jordbruksmetoder för att stödja våra övergripande mål.

GANT har också en policy för att minska, återanvända och återvinna i syftet att skapa en strategi för slutna system i alla delar av verksamheten. Vi tar ansvar för osålda varor och tillhandahåller lösningar för att dessa produkter ska få ett andra liv.