Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sale – Upp till 50% rabatt

Hållbarhet på GANT

Hållbarhet löper som en röd tråd genom allt vi gör. Vi tror på ett medvetet och ansvarsfullt tillvägagångssätt i skapandet av tidlösa produkter av högsta kvalitet, designade för att hålla länge.

null

7 Rules

7 Rules är ett initiativ från GANT som syftar till att skapa och underhålla en hållbar garderob. Med vårt motto Never Stop Learning uppmuntrar vi till ett mer cirkulärt synsätt på mode genom att inspirera alla att förlänga livsländen på sina plagg.

null

Repair

Även plagg av högsta kvalitet blir påverkade med tiden och slitage kan uppstå, men med små medel kan det åtgärdas. När du köper GANT-jeans erbjuder vi Lifelong Repair - en kostnadsfri reparationstjänst för att förlänga livslängden på dina GANT-jeans. Ta bara med ditt favoritpar till butiken så tar vi hand om resten.

null

Refresh

Med lite extra omsorg kan dina kläder åldras bättre och hålla längre. Oavsett om du funderar över hur du bäst tar hand om din favoritskjorta eller förvarar dina stickade tröjor, delar vår butikspersonal gärna med sig av sin kunskap om klädvård till dig.

null

Relove

Från start har GANT skapat tidlösa klassiker i högkvalitativa material. Vi vill involvera våra kunder att vara en kraft till förändring genom att förlänga livslängden på sina kläder och återanvända tidigare älskade plagg.


Relove-skjortor


Upptäck gamla klassiker från GANT’s arkiv, utvalda av Christopher Bastin, Creative Director på GANT.


Skjortorna säljs exklusivt i vår Flagship-butik på Birger Jarlsgatan 15 i Stockholm.


Samtliga intäkter från Relove doneras till vår partner Water Aid. 

null

Remake

Vårt arbete för att begränsa avfallet och använda varje överbliven tygbit på bästa möjliga sätt är ständigt pågående. Vi har tidigare lanserat kollektioner i begränsad upplaga med unika plagg gjorda av överblivna tyger från våra fabriker och designstudio. Fler spännande initiativ är på gång.

null

Regive

Vi tycker att alla ska ha tillgång till rent vatten. Därför har vi tillsammans med WaterAid startat Conserve Every Drop-projektet – ett initiativ som syftar till att ge samhällen i Bangalore-regionen i Indien tillgång till rent vatten och sanitet. Detta är en del av vårt pågående engagemang i FN:s globala mål för hållbar utveckling.

null

Recycle

Återvinning är nyckeln till hållbarhet och bör vara ett naturligt steg i varje plaggs livscykel. För att främja återvinning och ett cirkulärt tänkande samarbetar vi med organisationen TexAid. Vi uppmuntrar våra kunder att återvinna sina gamla GANT-plagg i våra butiker. Genom återvinning hjälper du oönskade kläder att få ett nytt liv.

null

Rent

För att vidare inspirera till en mer cirkulär livsstil har vi ingått ett samarbete med HURR, en digital uthyrningstjänst som erbjuder skräddade plagg och stilar för speciella tillfällen - endast tillgängligt i England. Förutom att det minimerar konsumtionen, är det också ett bra sätt att upptäcka GANT och vad vi har att erbjuda genom att hyra plagg för olika tillfällen.

Strategier och rapporter