Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sites-Gant-NORDIC-Site

OCEAN PREP

The Coloration Project

Ända sedan vi introducerade den färgglada oxfordskjortan under 1950-talet har färg spelat en viktig roll i vårt arv. Idag fortsätter vi resan mot en mer hållbar verksamhet genom att lansera en helt ny process för vår färgproduktion: The Coloration Project.

Conventional Dyeing
Sites-Gant-NORDIC-Site

TEKNOLOGIN

Djupa, livfulla färger

Under färgningsprocessen applicerar vi teknologi från GiDelave™ - en spridningsprocess som kraftigt reducerar vattenkonsumtionen och inte heller genererar något spillvatten. Detta ger djupa, livfulla färger utan de kemikalier eller stora mängder vatten- och energiresurser som krävs vid konventionell färgning. Dessa plagg är även tillverkade av ekologisk bomull, vars produktion kräver mindre mängder vatten än konventionell bomull.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Fördelarna

Sparar 98 % mer vatten

Som en del av vårt initiativ Ocean Prep är The Coloration Project ett smartare och mer hållbart sätt att färga textilier som sparar 98 procent mer vatten under färgningsprocessen jämfört med konventionella metoder.

GANT föddes där Amerika möter Atlanten. Kustlivet är en del av vårt arv, och vattnet är centralt i vårt åtagande att skapa en mer hållbar framtid. Därför är det viktigt för oss att minska vattenanvändningen i våra färgprocesser som en del av våra hållbarhetsåtaganden.


Product Water Footprint - Declaration Statement 2020