Hoppa till det huvudsakliga innehållet
null

Konsten att stryka en skjorta

En bra tumregel att hålla i åtanke när du stryker är att skjortor är betydligt lättare att stryka när de är lite fuktiga. Spreja lite vatten över hela skjortan så att den är fuktig, inte dyblöt.

1. Krage: Vik upp kragen och stryk undersidan först. Glid strykjärnet sakta från en snibb till den andra, vänd sedan på skjortan och upprepa på andra sidan. Släta ut eventuella skrynklor nedåt tills de inte syns.

2. Manschetter: Knäpp upp manschetten och lägg den utvikt på strykbrädan. Stryk på insidan av manschetten först, och sedan utsidan och släta ut eventuella skrynklor mot kanterna. Stryk försiktigt runt knapparna, inte på dem, för att undvika att lämna märken.

3. Framstycke: Lägg knappsidan platt på strykbrädan och jobba dig försiktigt runt knapparna med strykjärnets spets. Glid tillbaka upp till axeln och jobba dig nerför skjortan i jämna, mjuka drag. Vänd på skjortan och upprepa.

4. Ärmar: Lyft i ärmens söm och lägg den slät på strykbrädan. Börja högst upp och jobba dig nedåt. Det här kommer att skapa ett veck i ärmens överkant. Om det redan finns ett veck från tidigare strykning, se till att de möts. Vänd på ärmen, se till att vecket ligger snyggt och upprepa.

5. Skjortans bakstycke: Lägg skjortan platt så att oket (ryggens översta del och axlarna) omsluter strykbrädans spetsiga ände. Jobba dig sakta nedåt. Om du har en skjorta med den karakteristiska plisseringen, jobba runt den. För att göra sidorna drar du helt enkelt skjortan över brädan.