Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sites-Gant-NORDIC-Site
PRIDE 2021

Pioneers of Change

Vi introducerar Pioneers of Change – en hyllning till de som idag står på frontlinjen i kampen för jämlikhet, och till de som banat väg för dagens aktivister. I samarbete med kreatörer och aktivister inom HBTQI-communityt är vi stolta över att använda vår plattform för att lyfta deras röster. Kampen för jämställdhet är inte över – därför samarbetar vi med organisationen It Gets Better Project, vars syfte är att hjälpa unga inom HBTQI-communityt nå sin fulla potential utan rädsla. Som en del av samarbetet skänker GANT 250 000 kr som går oavkortat till att utveckla It Gets Better globala plattform.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Skådespelerska/Modell

GIGI SPELSBERG

Gigi Spelsberg växte upp under en tid när representationen av transpersoner var obefintlig. Därför använder hon idag sitt yrke som modell och skådespelerska för att utmana de normer och stereotyper som möter dagens transpersoner.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Dansare/Modell

DENZEL RHODES

När dansaren och modellen Denzel Rhodes upptäckte dansen infann sig för första gången en känsla av frihet – här fanns äntligen en plats att uttrycka sin kreativitet på, i en omgivning som verkligen hyllar femininitet.

Sites-Gant-NORDIC-Site
Diakon/Författare

STEVE SJÖQUIST

Som överlevare av 80-talets AIDS-kris vet Steve Sjöquist att rädslan och skammen som sjukdomen förde med sig kan vara minst lika dödlig. Idag arbetar Steve som diakon, där han använder förståelse och kärlek till medmänniskan som arbetsmetod för att hjälpa sjukhuspatienter.

Sites-Gant-NORDIC-Site
Modell

CHARLIE WEDIN

Charlie Wedin kom ut som transperson under en tid då synen på könsidentitet fortfarande var svart och vit. Som icke-binär modell vill de nu använda sin röst för att sprida kunskapen kring gender fluidity – och inspirera till att hylla gråzonen när det kommer till könsidentitet.

Sites-Gant-NORDIC-Site
Poet/Modell/Aktivist

KAI ISAIAH JAMAL

Som poet och modell är Kai både rösten och ansiktet utåt för svarta inom transgender-communityt – och har även författat dikten som hörs i kampanjvideon för ”Pioneers of Change.” Med ett namn som dessutom är känt hos några av de mest inflytelserika namnen i modebranschen spås Kai Isaiah Jamals göra en kometkarriär.