Hoppa till det huvudsakliga innehållet

Die Anatomie eines GANT-Hemdes

Vid en första anblick kan en skjorta framstå som ett enkelt plagg. Det är långt ifrån sanningen. GANT, i egenskap av att ha producerat skjortor sedan 1949, är stolta över att ha varit först med många karakteristiska skjortdetaljerna: vår typiska hälla, plisseringen mitt bak och knappen under kragen, bara för att nämna några få.

För att du ska kunna fräscha upp dina skjortkunskaper så har vi förberett en liten grundkurs om de olika delarna. Du kommer att bli skjortexperten som dina vänner vänder sig till.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Kragarna

Skjortorna må skilja sig åt i storlek och stil, men när det gäller skjortkragen är det detaljerna som avgör. Här ger vi dig en genomgång av kragarnas ursprung, stiltyp och de perfekta slipsarna att ha till.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Knappslån

Underskattad? Ja. Går den att skippa? Nej. Vi ger en snabb genomgång av denna oumbärliga skjortdetalj.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Fickorna

Praktiska för förvaring, och sätter stilen. Vi ger dig grundkunskaperna om denna väsentliga skjortdetalj. 

Sites-Gant-NORDIC-Site

Manschetterna

Där skortärmarna slutar börjar viktig del av skjortan. Det är därför vi erbjuder många alternativ, så att du kan välja själv.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Hällan

GANT uppfann och introducerade hällan för upphängning. Den utformades för att hålla skjortorna skrynkelfria i omklädningsrummen. Det blev även en del av dejtingkulturen att man på Ivy League-universiteten tog bort sin hälla när man kilade stadigt med en tjej. Tjejerna däremot, bar killens halsduk!

Sites-Gant-NORDIC-Site

Knappen under kragen

Som namnet antyder hittar du den här knappen på kragen bak på herrskjortor. Den hjälper till att hålla slipsen på plats och hindrar kragen från att vikas upp.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Oket

Det här är delen av skjortan som täcker axelpartiet. Ett kurvat ok ger en mer figurnära silhuett.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Nederdelen

Bakstyckets nedre del är ofta något längre än framstycket så att man kan stoppa in den i byxorna.

Damskjortor

Damskjortor

KÖP NU
Herrskjortor

Herrskjortor

KÖP NU