Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Seasonal offer: 30% rabatt

GANT-Skjortans Konstruktion

null

Kragarna

Skjortorna må skilja sig åt i storlek och stil, men när det gäller skjortkragen är det detaljerna som avgör. Här ger vi dig en genomgång av kragarnas ursprung, stiltyp och de perfekta slipsarna att ha till.

null

Knappslån

Den delen av skjortan där knapphålen är placerade kallas för knappslånen. Du hittar dem på framsidan och i mitten av skjortan, och de är nästan alltid tillverkade av mer än ett lager av tyg. Förr i tiden tillverkades knappslånen separat från skjortan för att sedan sys fast på framsidan, men nuförtiden tillverkas den direkt på skjortan för att sedan vika in kanterna. Oavsett om du föredrar en traditionell knappnål eller en med dolda sömmar kan du lära dig mer om denna viktiga del av skjortan i vår guide nedan.

null

Knapparna

Inte alla knappar är jämbördiga. Här är en titt på de olika material och stilar vi använder på våra GANT-skjortor.

null

Manschetterna

Där skjortärmarna slutar börjar viktig del av skjortan. Det är därför vi erbjuder många alternativ, så att du kan välja själv.

null

Hällan

GANT uppfann och introducerade hällan för upphängning. Den utformades för att hålla skjortorna skrynkelfria i omklädningsrummen. Det blev även en del av dejtingkulturen att man på Ivy League-universiteten tog bort sin hälla när man kilade stadigt med en tjej. Tjejerna däremot, bar killens halsduk!

null

Knappen under kragen

Som namnet antyder hittar du den här knappen på kragen bak på herrskjortor. Den hjälper till att hålla slipsen på plats och hindrar kragen från att vikas upp.

null

Oket

Det här är delen av skjortan som täcker axelpartiet. Ett kurvat ok ger en mer figurnära silhuett.

null

Nederdelen

Bakstyckets nedre del är ofta något längre än framstycket så att man kan stoppa in den i byxorna.