Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sites-Gant-NORDIC-Site

VATTEN

GANT föddes där Amerika möter Atlanten. Kustlivet är en del av vårt arv, och vattnet är centralt i vårt åtagande att skapa en mer hållbar framtid.

Det är ett område vi måste ta itu med och jobba med ur ett konsekvensperspektiv – och ett personligt sådant.

Vår vision är att GANT, senast år 2030, ska vara ett varumärke som är känt och omtyckt för att vi leder arbetet med att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer.

Vi har satt upp tre mål:

  • Senast år 2023 ska 70 % av GANTs leverantörer ha industriledande vattenhantering. Till år 2030 ska detta ha ökat till 100 %.
  • GANT kommer att stödja vatteninitiativ såsom WaterAid arbete att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer.
  • Senast år 2030 ska GANT inte använda mer vatten än vad som kan fyllas på naturligt i samtliga verksamheter.GANTS STRATEGI FÖR VATTENFÖRVALTNING (pdf)

Sites-Gant-NORDIC-Site

Ocean Prep™

GANT strävar efter att skydda våra kustmiljöer. Därför har vi ingått samarbete med SEAQUAL™ för att rensa bort en del av de 165 miljoner ton plast som flyter omkring i haven. Vi förädlar sedan plasten till det garn som används i våra Ocean Prep™-plagg.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Vatten inom produktion

Vi försöker alltid minska vattenanvändningen i vår leveranskedja. Genom att sätta mål, samarbeta med ledande leverantörer och främja slutna system för att minska vattenförbrukningen försöker vi hitta nya sätt att minska vårt vattenfotavtryck.Sites-Gant-NORDIC-Site

Lokala vatteninitiativ

Vi fokuserar även på lokalt vatten. Genom samarbeten med lokala vattenorganisationer jobbar GANT förebyggande för att skydda havet från skräp, i enlighet med vårt motto ”Never Stop Learning”.