Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sale – Upp till 50% rabatt
null
Hållbarhet

Vatten

GANT föddes där Amerika möter Atlanten. Kustlivet är en del av vårt arv, och vattnet är centralt i vårt åtagande att skapa en mer hållbar framtid. Det är ett område vi måste ta itu med och jobba med ur ett konsekvensperspektiv – och ett personligt sådant. Vår vision är att GANT, senast år 2030, ska vara ett varumärke som är känt och omtyckt för att vi leder arbetet med att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer. 

Vi har satt upp tre mål:

  • Senast år 2023 ska 70 % av GANTs leverantörer ha industriledande vattenhantering. Till år 2030 ska detta ha ökat till 100 %.
  • GANT kommer att stödja vatteninitiativ såsom WaterAid arbete att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer.
  • Senast år 2030 ska GANT inte använda mer vatten än vad som kan fyllas på naturligt i samtliga verksamheter.


GANTS STRATEGI FÖR VATTENFÖRVALTNING

VATTEN

Conserve Every Drop Project

Vatten är en värdefull resurs och vi vill hjälpa med att skydda den. I linje med våra hållbarhetsåtaganden och initiativet 7 Rules samarbetar vi med WaterAid i The Conserve Every Drop Project. Helt finansierat av GANT, kommer detta tvååriga projekt syfta till att förbättra vattenbesparingen i Bangalore-regionen i Indien, med ambitionen att hjälpa människor att få tillgång till rent vatten och bättre sanitet.

VATTEN

Ocean Prep™

GANT strävar efter att skydda våra kustmiljöer. Därför har vi ingått samarbete med SEAQUAL™ för att rensa bort en del av de 165 miljoner ton plast som flyter omkring i haven. Vi förädlar sedan plasten till det garn som används i våra Ocean Prep™-plagg. 

VATTEN

Vatten inom produktion

Vi försöker alltid minska vattenanvändningen i vår leveranskedja. Genom att sätta mål, samarbeta med ledande leverantörer och främja slutna system för att minska vattenförbrukningen försöker vi hitta nya sätt att minska vårt vattenfotavtryck.

null

vatten

Lokala vatteninitiativ

Att ta hand om vatten lokalt är viktigt för att visa att alla kan bidra förebyggande för att skydda haven från förorening.


2019 började det, då GANT-teamet städade både i Stockholm och London. Huvudkontoret i Stockholm gick med i Städa Sverige 2019 i ett gemensamt samarbete mellan våra HR- och hållbarhetsteam i andan av vårt motto ”Never Stop Learning”. Våra anställda hjälpte till att plocka skräp och städa i området runt kontoret. Kontoret i London samarbetade med Waterkeeper Alliance UK och städade floden Themsen. Vi kommer att fortsätta ta hand om vatten lokalt genom att låta våra team delta i lokala vatteninitiativ under år 2020.

VATTEN

The Coloration Project

Som en del av vårt initiativ Ocean Prep är The Coloration Project ett smartare och mer hållbart sätt att färga textilier som sparar 98 procent mer vatten under färgningsprocessen jämfört med konventionella metoder.