Hoppa till det huvudsakliga innehållet
Sites-Gant-NORDIC-Site

VATTEN

GANT föddes där Amerika möter Atlanten. Kustlivet är en del av vårt arv, och vattnet är centralt i vårt åtagande att skapa en mer hållbar framtid.

Det är ett område vi måste ta itu med och jobba med ur ett konsekvensperspektiv – och ett personligt sådant.

Vår vision är att GANT, senast år 2030, ska vara ett varumärke som är känt och omtyckt för att vi leder arbetet med att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer.

Vi har satt upp tre mål:

  • Senast år 2023 ska 70 % av GANTs leverantörer ha industriledande vattenhantering. Till år 2030 ska detta ha ökat till 100 %.
  • GANT kommer att stödja vatteninitiativ såsom WaterAid arbete att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer.
  • Senast år 2030 ska GANT inte använda mer vatten än vad som kan fyllas på naturligt i samtliga verksamheter.GANTS STRATEGI FÖR VATTENFÖRVALTNING (pdf)

Sites-Gant-NORDIC-Site

Ocean Prep™

GANT strävar efter att skydda våra kustmiljöer. Därför har vi ingått samarbete med SEAQUAL™ för att rensa bort en del av de 165 miljoner ton plast som flyter omkring i haven. Vi förädlar sedan plasten till det garn som används i våra Ocean Prep™-plagg.

Sites-Gant-NORDIC-Site

Vatten inom produktion

Vi försöker alltid minska vattenanvändningen i vår leveranskedja. Genom att sätta mål, samarbeta med ledande leverantörer och främja slutna system för att minska vattenförbrukningen försöker vi hitta nya sätt att minska vårt vattenfotavtryck.


Sites-Gant-NORDIC-Site

Lokala vatteninitiativ

Vi fokuserar även på lokalt vatten. Genom samarbeten med lokala vattenorganisationer jobbar GANT förebyggande för att skydda havet från skräp, i enlighet med vårt motto ”Never Stop Learning”.

The Coloration Project

Som en del av vårt initiativ Ocean Prep är The Coloration Project ett smartare och mer hållbart sätt att färga textilier som sparar 98 procent mer vatten under färgningsprocessen jämfört med konventionella metoder.